Straatgesprekken

Kortenhoef Noord in gesprek

Verschillende straten in Kortenhoef Noord hebben al een straatgesprek georganiseerd. Ook interesse in een straatgesprek? De energiecoöperatie Wijdemeren helpt u graag. 

Straatgesprekken

Weet u wat uw buren doen aan energiebesparing? Misschien hebt u wel dezelfde plannen? Of dezelfde vragen? Mobiliseer uw buren en ga in gesprek! Mogelijk hebt u een antwoord op de vraag van de buren of kunt u met de straat een energiebesparingsplan ontwikkelen, een collectieve inkoop doen, een gezamenlijk legplan of een warmtenet realiseren.

Staan er veel dezelfde huizen in de straat. Wie heeft al energiebesparings-maatregelen uitgevoerd? Wat kunnen we daarvan leren? Kunnen we met een straat met veel dezelfde huizen een voorbeeld energiebesparingsplan maken? Wat kunnen we eventueel samen oppakken? Bijvoorbeeld samen offertes aanvragen of gezamenlijk maatregelen uitvoeren. 

Zie ook de collectieve inkoopacties voor zonnepanelen, isolatie en groene daken die de energiecoöperatie Wijdemeren organiseert samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi. En de subsidies die daarvoor beschikbaar zijn. 

Energiecoaches

Energiecoaches zijn betrokken bewoners, ervaringsdeskundigen of vrijwillige professionals, die door de energiecoöperatie zijn opgeleid om u als bewoner te ondersteunen bij het verduurzamen van uw huis. Met een energiecoach kunt u de vragen en mogelijkheden voor isolatie van uw huis bespreken en energiecoaches geven ook veel tips over energiebesparing. 
Vraag een gratis energiecoachgesprek

Bent u nieuwsgierig naar de energielekken van uw huis?
Vraag een warmtescan (€ 25)

Team Kortenhoef – ’s Graveland

Jos Mannes
Jan Welle
Diederik Schmedding 
Leon van der Vleuten
Bas Winkel
Esther Klaver-Stuijver
Armand Stuifzand

Energietafel Kortenhoef

Hoomdossier – digitaal energiebesparingsplan

De energiecoaches van de coöperatie Wijdemeren werken met een digitaal energiebesparingsplan voor bewoners, het zogeheten Hoomdossier.
Vraag een energiecoachgesprek aan en u krijgt toegang tot het Hoomdossier. Daarmee kunt u zelf of samen met de energiecoach uw wensen en plannen voor het verduurzamen van de woning in kaart brengen en bijhouden.

Wilt u liever alleen een gesprek zonder verslag dan kan dat uiteraard ook. U kunt dit aangeven bij uw aanvraag.

Ervaringen van de Huijbert van Schadijcklaan en de Elbert Mooijlaan